DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Sakinlerinin büyük çoğunluğunun geçimini fındıktan sağladığı Akçakoca'da aşçı Abbas Bayındır'ın uzun denemeler sonucu tarifini tutturduğu fındık çorbası, farklı damak tadı arayanlara hitap ediyor.

Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan bu yana aşçılık mesleğini sürdürdüğünü, pek çok farklı damak tadına hitap eden yemekler yaptığını söyledi.

Fındık çorbası fikrinin 2 yıl önce çıktığını, birkaç kez çorbayı farklı kıvamlarda denediğini anlatan Bayındır, "Yaptığım çorba, vatandaşlar tarafından oldukça seviliyor. Deneme aşamasında birkaç çeşidini yaptık ama bu son hali en lezzetlisi oldu" dedi.

Özel müşterileri olduğunu ifade eden Bayındır, şöyle konuştu:

"Hazır çorba olarak paketleyip satmayı düşündük ama çok maliyetli olacağı için vazgeçtik, isteyene hazır çorba kıvamında kavanozlara koyup gönderiyoruz. Fındık, çorbaya çok ayrı lezzet veriyor. Çorbamızın en büyük özelliği fındığın lezzetini kaybetmeden verdiği damak tadıdır. Fındığın faydaları saymakla bitmez. Özellikle kış aylarında sabah bu çorbayı içenin içi gün boyu sıcak duruyor. Tüm bu özelliklerinin yanında inanılmaz tokluk hissi veriyor. İnsanın içini sıcak tutan bu çorba, bu özelliğiyle oldukça sevildi." 

Çorbanın görünüş itibarıyla ezogelini andırdığını kaydeden Bayındır, "Çorbanın tarifi sadece bende gizli, yapılışı ve kıvamı hakkındaki sırrı sadece çırağıma vereceğim çünkü uzun yıllar üzerinde çalıştım ve yapılışı sadece bana özgü" ifadesini kullandı.