Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin TEOG ile ilgili sorularını yanıtladı. TEOG sınavının kaldırıldığını açıklayan  Bakan Yılmaz şunları söşledi: "TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması. Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. İnanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz. Etüd merkezleri ne kadar artmıştı değil mi? Niye arttı? TEOG yüzünden arttı. Evladının yarış atı konumuna girmesini hangi aile ister? Biraz sevin, biraz sayın... Son sözümüz şu. Bize güvenin. Niyetimiz halis, Türkiye'yi hep beraber 21'nci yüzyıla taşıyacağız."

TEOG KALDIRILDI 

Binlerce kişinin merak ettiği "Bu sene TEOG sınavı yapılacak mı?" sorusuna  da yanıt veren Bakan Yılmaz, "Uygulanmayacak. Bu sene TEOG yapılmayacak" dedi. Yeni sistemi ilişkin de konuşan Yılmaz, "Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız. Özü şu, hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok' ifadelerini kullandı. 

MEB VE ÖZEL OKUL TEMSİLCİLERİ TOPLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni liseye geçiş sistemine ilişkin çalışma grubu oluşturuldu. Yeni sisteme ilişkin bu hafta bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı yapacağı duyuruldu. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim  Kurulu Başkanı Nurullah Dal, "TEOG denen sistem kalktı. Yeni bir sistem gelecek.  Bazı okullar  kendi yapacakları sınavla öğrenci alacak. Bunu da biliyoruz. Söz konusu sınav da  bakanlık tarafından hazırlanacak.  Yarın taslak bir metnin çıkmasını bekliyoruz."diye konuştu.