Restorasyon sonrası kapılarını yeniden açan tarihi Galata Kulesi, uygulanan sıkı salgın önlemlerine rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un geçtiğimiz hafta açılışını yaptığı Galata Kulesi’ni bir haftada toplam 15 bin 685 kişi ziyaret etti. Cenevizlilerden Osmanlı’ya tarihin derin izlerini günümüze yansıtan dünyanın en eski kulelerinden olan Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan görkemli açılışın ertesi günü bin 687 ziyaretçiyi ağırladı. Adeta İstanbul’un seyir terası olan ve Müzekart ile ziyaret edilebilen Galata Kulesi’ne ikinci gün bin 749 kişi geldi. Her geçen gün daha fazla ziyaretçi ağırlamaya başlayan Galata Kulesi’nde üçüncü gün rakamı bin 819 oldu. Ziyaretçi sayılarını hafta sonunda ikiye katlayan Galata Kulesi’nden Cumartesi günü 3 bin 225, Pazar günü de 3 bin 158 kişi İstanbul’u izledi. Bu haftaya ise 2 bin 96 ziyaretçi ile başlayan kuleyi dün de bin 951 kişi gezdi.

SALGINDA ZİYARETLER KONTROLLÜ

Lokanta, restoran gibi eklentilerin kaldırıldığı, müzeye dönüştürülen Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının restorasyonu ile yepyeni bir düzenlemeye kavuştu. Misafirlerini sergi alanıyla tarihi bir yolculuğa çıkaran kuleye ziyaretçiler Covid-19 tedbirleri nedeniyle kontrollü olarak kabul ediliyor. Sosyal mesafe ve maske kullanımına özen gösterilen Galata Kulesi’nde salgın sonrası günlük ziyaretçi rakamlarının 4 binleri geçmesi bekleniyor.

(Yunus Emre Kartal/İHA)