Türkan Şoray’ın birbirinden güzel fotoğraflarının yer aldığı 26 bin metrekare alan üzerine kurulan sergiye, Şoray hayranları yoğun ilgi gösterdi. Dev sergi için Guniess Rekorlar Kitabı’na başvuruldu.

Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray’ın yaşamı boyunca yer aldığı fotoğraf kareleri dev bir sergide görücüye çıktı. Kale Outlet Center’de 26 bin metrekare alan üzerine kurulu “Geçmişten Geleceğe İz Bırakan Türkan Şoray Fotoğrafları” sergisinde Türkan Şoray’ın birbirinden güzel fotoğrafları yer aldı. Hayranlarının arşivinden oluşturulan sergide satılan her fotoğrafın geliri İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı’na (İZEV) bağışlanırken, Türkiye’de ve dünyada 26 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk fotoğraf sergisi olma özelliği taşıyan sergi, Guiness Rekorlar Kitabı’na da başvurdu. Serginin açılışına yapan Türkan Şoray, hayranlarından gördüğü yoğun ilgi karşısında mutluluğunu dile getirdi. Şoray, “Bir sinema oyuncusunun yaşarken hayatına, sinema yaşamına değer verilmesi ve de böyle sergiler düzenlenmesi çok hoş bir şey. Yaşarken, hayattayken bana yaşattıkları için ben çok teşekkür ediyorum. Çok görmediğim resimler var” dedi.

Şoray, sergide yer alan fotoğraflarını da yakından inceledi. Şoray gelirin bağışlandığı İZEV’in öğrencileriyle de yakından ilgilendi. Öğrenciler keçeden yaptıkları kolyeyi Sultan’a hediye etti. Birbirinden güzel fotoğraflarlarla yakından ilgilenen vatandaşlar, Türkan Şoray’ın gelmiş geçmiş en büyük aktrist olduğunu söyleyerek, hayranlıklarını dile getirdi. Sergi, 1 ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.