ANKARA (AA) - Ankara Sinema Derneğince, 25 Kasım-7 Aralık arasında 22'incisi düzenlenecek Gezici Festival'in klasikleşen bölümleri "Kısa İyidir" ve "Çocuk Filmleri", bu yıl da ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

"Kısa İyidir" bölümü için dünyanın pek çok ülkesinden gelen başvurunun değerlendirilmesi sonucu seçilen kısa filmler, Ankara'da Alman Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Kurtuluş Özyazıcı'nın hazırladığı bu bölümde gösterilecek filmler, "90 Derece Kuzey (Detsky Graffam)", "Ay İle Konuşmalar (Gudrun Krebitz)", "Bir Kafa Kaybolur (Franck Dion)", "Çay Fincanı (Elif Boyacıoğlu)", "Dekor (Alberto Vázquez)", "Edmond (Nina Gantz)", "Esrarengiz Vadi (Paul Wenninger)", "Güney Kutbu (Emin Akpınar)", "Halep’teki Penceremden 9 Gün (Issa Touma, Floor van der Meulen, Thomas Vroege)", "Havadan Sudan Konuşmalar (Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen)", "Küvet (Tim Ellrich)", "Maymun Yılı (Wregas Bhanuteja)", "Tiflis Taksi (Johanna Bernhardson)", "Tünel (André Øvredal)", "Valparaiso (Carlo Sironi)" ve "Yaz (Ronny Trocker)" olarak belirlendi.

- Çocuklar unutulmadı

Festivalde, diyalogsuz, kısa animasyonlar minik izleyicilerle, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi'nde buluşacak.

Çankaya ve Altındağ belediyelerinin katkılarıyla sinema deneyimi yaşayacak öğrenciler kentin farklı bölgelerinden festivale katılacak.

Çek Ulusal Film Arşivi iş birliği ile oluşturulan bu bölümde Zdenek Rozkopal'in "Akrobat Bay Prokouk (1959)", Hermina Tyrlova’nın "İki Yumak Yün (1962)" ve "Tutsak Ferda (1977)", Jiri Brdecka’nın "Yanlış Çizilmiş Tavuk (1963)" ve Ludvik Kadlecek’in "Kapışma" adlı filmleri gösterilecek.

Avusturya Büyükelçiliğinin katkılarıyla çocuklara yönelik Canlandırma Atölyesi de Altındağ Belediyesi Piri Reis Gençlik Merkezi'nde ücretsiz düzenlenecek.

- Buster Keaton'ın restore edilmiş dört kısa filmi

Ölümünün 50. yılında, ABD Büyükelçiliğinin desteğiyle, Buster Keaton'ın yeni restore edilmiş dört kısa filmi gösterilecek.

Sessiz sinemanın Charlie Chaplin ve Harold Lloyd ile birlikte en büyük üç isminden biri olan Buster Keaton'ın filmleri, Ankara, Eskişehir ve Kastamonu'da izleyiciyle buluşturulacak.

Festival kapsamında yeni restorasyonuyla gösterilecek filmler "Bir Hafta (One Week, 1920)", "Günah Keçisi (The Goat, 1921)", "Tiyatro Salonu (The Playhouse, 1921)" ve "Aynasızlar (Cops, 1922)"dan oluşuyor. Canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilecek özel gösterime, Hakan Ali Toker piyanosu ile eşlik edecek.