GİRESUN (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkanti Abu Dabi'li turizm acenteleri Giresun'u gezerek turizm hakkında bilgi aldı.

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Götürme Birliği Müdürü Tamer Uzuner, Giresun Adası'na tur düzenleyen teknede gazetecilere yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen turist sayısının 34 bin olduğunu söyledi.

Hedeflerinin 34 binlik turizm potansiyeli içerisinden doğasıyla, deniziyle, misafirperver insanlarıyla öne çıkan Giresun'un gereken payı almasını sağlamak olduğunu dile getiren Uzuner, "Bu turizm fırsatından Giresun'a bir fayda sağlamak ve Giresun'un hak ettiği geliri elde etmesine sağlamayı amaçlıyoruz. Bu ilerleyen yıllarda turizm olarak da kalmayacak. Turist olarak gelen bir vatandaşın burada ticari olarak bir yatırım yapması mümkün." dedi.

Abu Dabi'de faaliyet gösteren bir turizm acentesinin müdürü Ahmet İbrahim ise Giresun'un ziyaret ettiği şehirler içerisindeki en iyi kentlerden biri olduğunu ifade ederek, "Giresun'un yemek kültürü olsun, diğer insanların misafirperverliği çok hoşumuza gitti. Arap kültürüne de yakın bir kültür. Arapların bu destinasyonu tercih edeceğini düşünüyoruz. İlgimi çeken noktalardan Giresun Adası, kalesi, şehir merkezini söyleyebilirim. Abu Dabi'den Giresun paket programlar yapmaya başlayacağız." diye konuştu.