BOLU (AA) - Bolu'nun doğal güzellikleriyle tanınan Gölcük ve Abant Gölü'ne gelen ziyaretçiler, buz tutan gölde yürüyüş yaptı.

Bolu'ya yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu Gölcük Tabiat Parkı'ndaki gölün yüzeyi, hava sıcaklığının sıfırın altında 18 dereceye düşmesi sonucu dondu.

"Buz tutan gölün üzerine çıkmak tehlikeli ve yasaktır" yazan uyarı levhalarına ve yetkililerin ikazlarına rağmen ziyaretçiler, göl üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı tatilciler çocuklarıyla gölün üzerinde yürüyüş yaparken bazıları da buz üzerine kalp şekli çizip, isimlerini yazdı.

Kar kalınlığının yaklaşık 40 santimetreyi bulduğu Abant Tabiat Parkı'ndaki gölün büyük bir kısmı da buz tuttu. Günü birlik ve konaklamak için Abant'a gelenler, gölün buz tutan bölümüne çıkarak, fotoğraf çektirdi. Tabiat parkına gelenler, göl çevresinde at ve faytonla tur attı, piknik yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü yetkilileri, Gölcük ve Abant Tabiat Parkı'nda bulunan göllerin buz tabakasının çok ince olduğunu, üzerine çıkılması halinde kırılma tehlikesi bulunduğunu vurgulayarak, vatandaşların uyarıları dikkate almaları gerektiğini söyledi.