DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in en önemli sahil kentlerinden Akçakoca, günübirlikçi tatilcilerin akınına uğruyor.

Yaklaşık 35 kilometre kumsala ve mavi bayraklı plaja sahip olan ilçe, özellikle haftasonları çevre illerden gelen ziyaretçilerle doluyor.

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, perşembe-pazar günlerinde ilçede yoğunluk yaşandığını belirterek, "Bunun da yüzde 70'lik kısmını günübirlik ziyaretçiler oluşturuyor. İstanbul, Ankara, Bursa ve Sakarya'daki turizm seyahat acentalarının müşterileri buraya gelmekte. Onun haricinde yakın illerde yaşayan insanlarımızın günübirlik ve konaklama olarak yoğunluğu burada mevcut." diye konuştu.

İlçe nüfusunun 22 bin civarında olduğunu dile getiren Özcan, "İlçeye gelen günübirlik ve konaklamalı turist sayısına baktığımızda ilçe nüfusunun üzerinde bir ziyaretçi sayısı var. En az 25-30 bin civarında ilçemize giriş yapılmış oluyor. Özel günlerde sayıyı dörde beşe de katlıyoruz." dedi.

Akçakoca'nın tarihi, kültürel ve turizm faaliyetlerini içinde barındırdığına değinin Özcan, ilçenin İstanbul ve Ankara'ya 2,5 saat mesafede olmasının tercih sebebi olduğunu da sözlerine ekledi.