BAYBURT (AA) - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bayburt'un tanıtımına yönelik hazırlanan "Haydin Bayburt'a Haydi" adlı filmin ön gösterimi gerçekleştirildi.

Şair Zihni Kültür Merkezinde organize edilen programa, Artvin Valisi İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali İhsan Nuhoğlu, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un birçok tarihi ve doğal güzelliği barındırdığını söyledi.

Filmin, Bayburt'un sürekli ihtiyaç duyduğu tanıtım çalışmalarına da büyük katkı sunacağını vurgulayan Ustaoğlu, "Birçok güzelliği kendi içerisinde barındıran Bayburt, inşallah önümüzdeki süreçte yapılacak yeni çalışmalarla, üniversite şehri olmasının yanı sıra turistik ve kültürel özelliklerini de ön plana çıkartarak, aynı zamanda bir turizm ve kültür şehri de olacaktır." ifadesini kullandı.

Ustaoğlu, Bayburt için yapılan çalışmalarda, yönetim kademelerinde görevli herkese büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, "İlimiz adına yapılan her çalışma önemli. Bu noktada hepimizin empati yaparak ortaya konulan çalışmalara değer vermesi gerekir." dedi.

Kurtoğlu da tanıtım filmi çalışmasıyla Bayburt için bir turizm destinasyonu oluşturmak istediklerini dile getirerek, "Proje kapsamında il sınırları içerisinde olup, yeterli düzeyle bilinmeyen tarihi ve doğal mekanların fotoğraflarını çekerek bunları arşivledik. Bundan sonraki tanıtım çalışmalarımızda bu arşiv bizlere büyük kolaylıklar sunacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tanıtım filminin ön gösterimi gerçekleştirildi.