BOLU (AA) - ZAFER GÖDER - Bolu'nun Seben ilçesinde yaşayan ve maddi imkanları yetersiz olduğu için evlenemeyen çift, ilçe halkı tarafından yapılan düğünle dünyaevine girdi.

İlçeye bağlı Tepe köyünde 82 yaşındaki dedesiyle yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Erkan Sır (32) ile Bolu'da ikamet eden Şirin Çınar (30) isimli gençlerin birbirini sevdiğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle düğün yapamadığını öğrenen Tepe köyü muhtarı Sinan Fidan, konuyu ilçenin ileri gelenleriyle paylaştı.

Erkan ve Şirin'in durumundan haberdar olan 10 kişilik grup, gençleri evlendirmek için yardım kampanyası başlatarak, kaymakam ve belediye başkanından destek istedi, yardım etmesi için esnafla görüştü.

- 5 bin nüfuslu ilçeden 2 bin kişi katıldı

Çalışmalar çerçevesinde Seben Belediyesi, çiftin beyaz eşya ve halı ihtiyacını karşılayıp, belediyeye ait düğün salonunu merasim için tahsis ederken, kaymakamlık da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışla Vakfı aracılığıyla destek oldu.

İlçe esnafı, genç çiftin evlilik sonrası için mobilya, mutfak ve diğer ihtiyaç malzemelerine ilişkin masrafları karşıladı, damatlık ve gelinlik ise Bolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren hayır çarşısından temin edildi.

Çift, ilçedeki M. Zeki Güneş Spor ve Kültür Salonu'nda düzenlenen ve 5 bin 380 nüfusa sahip ilçede yaşayan 2 binden fazla kişinin katıldığı düğünle hayatını birleştirdi. Sır çifti, düğün boyunca dans etti, çiftetelli oynadı.

Köy muhtarı Sinan Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erkan Sır'ın maddi durumunun iyi olmadığını ve geçimini köyde hayvancılık yaparak sağladığını kaydederek, destek olmak için böyle bir çözüm ürettiklerini belirtti.

Arkadaş grubuyla, gençlerin dünyaevine girmesi için düğünü organize ettiklerini anlatan Fidan, "Erkan kardeşimizi evlendirmek üzere kaymakamımıza müracaat ettik. Kaymakamımızın ve belediye başkanımızın katkıları, esnafımızın da yardımıyla yola çıktık." dedi.

- "Herkes mutluluğu için destek oldu"

Erkan Sır'ın köyde dedesiyle yaşadığını aktaran Fidan, "Geliri yok denecek kadar azdır. Kardeşimizin mutlu olması için yardımcı olduk. Yardım eden ve düğününe gelenden Allah razı olsun. Herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Yardımseverlerden Mehmet Özkök ise köy muhtarının durumu kendilerine anlatması üzerine yardım kampanyası başlattıklarını söyleyerek, "Muhtarımızın, belediye başkanımızın ve kaymakamımızın katkılarıyla düğünü yapıyoruz. Ben Erkan'ın yakın bir köylüsüyüm. Güzel ve iyi bir kardeşimiz. Kardeşimize yardımcı olmaya çalıştık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Özkök, Erkan Sır'ın ilçede çok sevilen bir insan olduğunu belirterek, "Bunun için de tüm ilçe sakinleri düğününe geldi. Herkes onların mutlu olması için destek oldu. Kimisi beyaz eşya aldı kimisi bir tencere. İlçede yaşayan herkes onların mutluluğu için çalıştı." ifadesini kullandı.

Sır çifti de kendilerine yardım eden herkese teşekkür etti.