Aydın’ın Karacası ilçesine bağlı Dikmen Mahalle’sinde imam Hikmet Şen, 3 bin kitaplık kütüphane oluşturdu. Şen, gönderilecek yeni kitaplarla kütüphanedeki kitap sayısını arttırmak istediğini ifade etti.
Ortaokul çağından beri okuduğu kitapları biriktiren Hikmet Şen, gazeteye verdiği ilanlarla Türkiye’nin dört bir yanından gelen kitapları da ekleyerek oluşturduğu cami kütüphanesinde, dini içerikli yayınlarla birlikte öğrencilerin derslerinde faydalanabilecekleri ansiklopediler, araştırma kitapları, yerli ve yabancı klasik romanlar bulunuyor. İmam Hikmet Şen, 13 sene önce geldiği ilk görev yeri Dikmen Mahallesinde yaptığı çalışmalarla çocukların ve gençlerin camide daha çok vakit geçirmelerini sağlıyor. Karacasu merkeze 18 kilometre mesafede Babadağ’ın eteklerindeki 340 nüfuslu mahalleye 3 bin kitaplık kütüphane kazandıran Hikmet Şen, kütüphanedeki kitap sayısının daha da arttırmak için Türkiye’nin her yerinden gönderilecek kitapları beklediklerini kaydetti.
Gazete ilanının ardından Türkiye’nin dört bir yanından kitaplar geldiğini ifade eden Şen, “Ardahan’dan Edirne’ye kadar koli koli kitap gönderdiler. İlkokul ve ortaokul öğrencileri ile ihtiyacı olan herkes gelip bu kütüphaneden yararlanabiliyor. Dini, sosyal hayata ilişkin kitaplar, araştırma yapmak için ansiklopediler, kaynak eserler, dergiler her türlü yayınımız var. Sadece dini içerikli değil her türlü ansiklopedi, çocuk kitaplar, her türlü yerli-yabancı klasikler, romanlar, fikri ve tarihi kitaplar olmak üzere her türlü kitabımız var” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN KİTAP GÖNDERİLEBİLİR”
Türkiye’nin her yerinden gönderilecek kitaplara kapılarının açık olduğunu söyleyen Şen, “Gazetenin okurları kitap göndermek isterlerse adresimiz Dikmen Köyü, Karacasu-Aydın. Kitap gönderebilirler. Etkinliklerimizi yerinde görmek isteyenler mahallemize gelebilirler. Buyursun gelsinler hepsini bekleriz. Bizlerle sohbet etmek isteyen, kitaplarımızdan faydalanmak isteyenler buyursun gelsinler” dedi.
(İHA)