BOLU (AA) - İpekyolu Belediyeler Birliği (İPEKBİR) ve Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, "Birliğimize üye 17 belediyemiz ve kalkınma ajanslarının desteği ile İPEKBİR markası, yakın gelecekte uluslararası koridor olarak tanınacak." dedi.

İpekyolu Belediyeler Birliğinden yapılan açıklamada, birliğin danışma kurulu üyelerinin, Ankara Kalkınma Ajansı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri bir araya geldiği bildirildi.

Birlik Başkanı Kemal Kazan’ın ev sahipliğinde Göynük’te gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Sakarya Milletvekili ve Birlik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Birlik Danışma Kurulu Üyeleri Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yusuf Kıraç, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakkı Acun, İpekyolu Araştırmaları Derneği Başkanı ve Kırıkkale Üniversitesi Görevlisi Dr. Fahri Atasoy, İpekyolu Belediyeler Birligi Encümenleri Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Yeniçağ Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, Ayaş Belediye Başkanı Bülent Ťaşan ile Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan'ın katıldığı belirtildi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, Tarihi İpekyolu’nun tanıtımı için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden kalkınma ajansları yetkilerinin, yerli ve yabancı seyahat acentelerine yönelik info-tur/fam-trip organizasyonlarının gerçekleştirilmesi konusunda da öncülük yapma sözü verdiği kaydedildi.

Özellikle Göynük’ün yerli yatırımcılar için büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken yetkililerin, Göynük’ün gün geçtikçe daha fazla turist çektiğini ve yıldızının parladığını dile getirdiği belirtildi.

Toplantıda birliğin çalışmaları hakkında bilgi veren Kemal Kazan'ın, koridorda yer alan belediyeler olarak turizm gelirlerini artırmak için yol haritası oluşturduğunu vurguladığı bildirildi.

Kazan, şunları aktardı:

"Tarihi İpekyolu koridoru korunmuş doğal yapısı ile doğa, sağlık ve spor turizmi zenginlikleri, İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı, Anadolu’yu Avrupa’ya bağlayan güzergah üzerinde olması sebebiyle günübirlik turizm potansiyeline sahip. İpekyolu Belediyeler Birliği olarak belli temalara dayalı bölge turizmini geliştirmek ve cazibe merkezi oluşturmak için yola çıktık. Koridor üzerinde destinasyonlara ilişkin yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları ile koridor dışındaki potansiyel yerlere yönelik yönlendirme tabelalarının tasarlanması ve koridora yönelik konsept tanıtım çalışmaları için hazırlıklarımız sürüyor. Birliğimize üye 17 belediyemiz ve kalkınma ajanslarının desteği ile İPEKBİR markası yakın gelecekte uluslararası koridor olarak tanınacak."

Açıklamada, toplantıda konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili ve Birlik Danışma Kurulu Başkanı Mustafa İsen'in ise şu cümlelerine yer verildi:

"Bölgeye yakın yeni destinasyonlarla İpekyolu koridorunun desteklenmesi gerekiyor. Bölgedeki işletmelerin ve yerel pansiyonculuğun standartlarını geliştirmek için çalışmalar yapılmalı. Yerel mihmandarlar tespit edilerek eğitim verilmeli."

Toplantının ardından İpekyolu Belediyeler Birliği Başkanı ve Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan'ın, katılımcılara Göynük’te tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdiği ifade edildi.