İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki İsmail Köylü, bilinen emekli insanlar gibi bir köşede oturup kaderine razı olmak yerine, sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde aktif olarak yer alarak gençlere taş çıkartıyor. Köylü, ilerleyen yaşına rağmen bu kadar sosyal olması nedeniyle de "süper dede" lakabıyla tanınıyor.
Astsubaylıktan emekli olan ve 1997 yılında çok sevdiği eşini kaybeden İsmail Köylü, o günden sonra kendisini sanata adadı. Sanatı bir yaşam biçimi olarak benimseyen ve bu yönüyle yaşadığı ilçede örnek gösterilen Köylü, yazdığı şiirlere beste yapıyor, şarkı söylüyor, kitap yazıyor, enstrüman çalışıyor ve köşe yazarlığı yapıyor. “Beni sanat yaşatıyor” diyen İsmail Köylü, bu faaliyetlerinin yanı sıra her sabah düzenli olarak spor yapmayı ihmal etmiyor. Kalan zamanlarında balık tutan İsmail Köylü, kitap okumayı ve tiyatro izlemeyi çok seviyor.

“SANAT BENİ YAŞAMA BAĞLIYOR”
İsmail Köylü, ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı ve dinç olmasını sanatın sağladığına inanıyor. 7’den 70’e herkese “sosyalleşin” çağrısı yapan İsmail Köylü, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını da, “Sigaradan, içkiden uzak durun. En güzel zamanlarınızı kahve köşelerinde boş yere heba etmeyin. Sosyal ve sanatsal faaliyetlerin içinde olun” sözleriyle veriyor.

100’DEN FAZLA BESTE YAPTI
1997 yılında eşini kaybettikten sonra kendisini sanata adadığını ve sanatın kendisine yaşam kaynağı olduğunu anlatan İsmail Köylü, şunları söyledi: “Sanata, emekli olduktan sonra başlayan ilgim, eşimi kaybettikten sonra giderek arttı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği üzerine 100’den fazla bestem var. Yaptığım besteleri Aliağa Belediyesi Konservatuvarında Türk Sanat Müziği Korosunda icra ediyorum. Askerlik görevim sırasında bağlama çalmayı öğrendim. Yaşım 77’ye gelmesine rağmen sanat bana gençlik veriyor, hayata sıkı sıkıya tutunmamı sağlıyor. Sanat beni yaşatıyor. 700’den fazla şiirim var. Bunun yanı sıra kitap da yazıyorum” dedi.
(İHA)