15 Temmuz gecesi darbeci generali vurduktan sonra hainlerce şehit edilen Piyade Astsubay Ömer Halisdemir şiirlerde de yaşayacak. ‘İki Gözüm İki Çeşme’nin yazarı Gazeteci-Şair Mustafa Holoğlu, Halisdemir için duygu yüklü mısralar kaleme aldı.
O gece terörle cansiparene mücadele eden Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, cuntacıların Özel Kuvvetler Komutanlığını da ele geçirmek istediğini öğrenince en güvendiği askeri Astsubay Ömer Halisdemir’i aramış, ona "Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir. Onu karargâha girmeden öldür! Biliyorsun bunun sonunda şehadet var. Hakkını helal et" demişti. Halisdemir de vakur bir sesle, "Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun" diye karşılık vermiş ve ardından da cuntacı generali vurmuştu.

HALİSDEMİR’İN VÜCUDUNDAN 30 KURŞUN ÇIKTI
Salih Terzi’yi öldürerek darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan Halisdemir, ana binanın yanındaki ağaçlık alana yönelirken Terzi’nin timindeki 10 koruma tarafından kurşun yağmuruna tutulmuştu. Ancak Halisdemir’in ilk anda şehit olmadığı, hainlerin ağır yaralı astsubayı kolundan karargâh binasının önüne kadar çekip üzerine bir şarjör mermi boşalttığı saptanmıştı. Halisdemir’in vücudundan tam 30 kurşun çekirdeği çıkmıştı.

MUSTAFA HOLOĞLU ŞEHİT BAŞÇAVUŞU ŞİİRLERDE YAŞATACAK
’Kırmızı Yağmurlar’ adlı bir şiir kitabı bulunan 61 yaşındaki Şair-Gazeteci Mustafa Holoğlu da, Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için duygu yüklü bir şiir kaleme aldı. Daha önce, Fatih Kısaparmak’ın seslendirdiği ’İki Gözüm İki Çeşme’ şarkısının sözlerini yazan Holoğlu, ’Vatan Şairi’ Namık Kemal’in yaşamını anlatan bir şarkı sözü de kaleme almıştı. ’Bir Varmışsın, Bir Yokmuşsun’ adlı bu şarkıyı Berrin Kayran seslendirmişti. İşte Holoğlu’nun Şehit Başçavuş Halisdemir için yazdığı dizeler:

MEHMEDİM...
Gökler gürlese yerler çatlasa
Şah damarı kopsa dünyanın
Cehennemler yağsa kasırgalar çıldırsa
Adın Ömer soyadın Halisdemir’se
Tarihin yüreğine kazındın bilesin...
...
Şahlandırdın ya Albayrağı
Şahlandırdın ya çuhalarda Mehmedi.
Vardın ya Çanakkale’nin cennet-i firdevsine
Sürdün ya kurşununu namluya
Helalleştin ya komutanınla
Ve vatanınla
Kıskandırdın ya yiğitleri meydanda
Adın Ömer soyadın Halisdemir’se
Özel Kuvvetlerin de
Vatanın da yüreğine yazıldın bilesin.
...
Sen, şehitler evladısın Ömer’im.
Sen, Albayrağa can verensin.
Sen, Eroğlu erisin Anadolu’nun
Sen, Mehmetçiğisin Aziz Milletin
Sen, namususun Ayyıldız’ın
Sen, özelisin Vatan Kuvvetlerinin
Ve sen yiğitler yiğidisin memleketimin.
Adın Ömer soyadın Halisdemirse
Tarihe Destan, Hürriyetimize Fermansın.
...
Dağlarda buz adam
Çöllerde toz adam
Vatanı kurtaran şahinlerdensin.
Al Kanatlı Bayrağımın yıldızı
Ak hilalin şerefisin
Mehmedim....
(İHA)