KARABÜK (AA) - Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğine gerçekleştirilen "Kore Kültür Günü" etkinlikleri kapsamında "Kore Tarihi ve Kore-Türkiye İlişkileri" konulu seminer düzenlendi.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'da düzenlenen seminerde, ülkesinin tarihi hakkında bilgiler vererek amaçlarının Kore kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi.

Kore'nin gelişmesinin en önemli unsurları arasında eğitim ve teknolojiye önem vermesi olduğunu ifade eden Cho, ülkesinin dünya pazarında önemli bir yer tutuğunu kaydetti.

Türkiye ve Kore arasında sıkı bağlar olduğunu ve "kardeş ülke" olarak adlandırıldığına değinen Dong Woo Cho, dil ve yemek kültürleri arasındaki benzerlikleri örnekler vererek aktardı.

Kore'den Türkiye'ye gelen turist sayısında her geçen gün artış yaşandığını anlatan Cho, Türk halkının çok samimi ve misafirperver olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıca etkinlik kapsamında, Güney Kore'de çok izlenen "Ode To My Father" (Sözün Değeri) filmi izlettirildi.

"Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım" ve "Kore'de Turizm" seminerleri ile devam eden etkinlikler, "Kore Geleneksel Müzik Konseri" ile son bulacak.

Öte yandan Cho, KBÜ Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.