ORDU (AA) - Ordu'nun "sakin şehir" unvanına sahip Perşembe ilçesinde turistlerin uğrak mekanlarından Yason Burnu'nun çevre düzenlemesiyle cazibesinin artırılmasının planlandığı belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yason Burnu'nun son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiği ve ilde en çok turist çeken bölgelerden biri olduğunu söyledi.

Ordu’yu turizmde marka kent yapma yolunda büyük projelere imza atmaya devam ettiklerini belirten Yılmaz, halktan gelen yoğun talep doğrultusunda yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade etti.

Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi'nde birinci derece arkeolojik ve ikinci derece doğal sit alanı olan tescilli Yason Kilisesi’nin de içinde bulunduğu Yason Burnu Yarımadası çevresinin belediyenin çalışması sonucu yeniden "hayat bulacağını" dile getiren Yılmaz, "Yapacağımız çevre düzenlemesiyle buranın cazibesi ve çekiciliği daha da artacak." dedi.

Özellikle yaz aylarında Arap turistlerin de ilgi gösterdiği mekanın çevre düzenlemesinin yapılacağını vurgulayan Yılmaz, "Hedefimiz buraya gelen yerli ve yabancı turist sayısını ikiye katlamak. Bunun için çalışmalarımıza başladık." diye konuştu.

Yason Kilisesi’nin de bulunduğu Yason Burnu’nun ziyaretçi potansiyelinin Ordu açısından son derece önemli olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ordu'nun turizm kenti olma yolundaki iddiasına desteğimiz tam. Bu hedefin sözde kalmaması için yerel yöneticiler olarak, üzerimize düşeni yapıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Yason’un ilimizin turizmi açısından ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Restorasyonu gerçekleştirilen kilisenin de içinde bulunduğu alanda yapılması gereken düzenlemeler için elimizi taşın altına koyduk. Bu doğrultuda birtakım altyapı eksiklikleri bulunan alana ziyaretçilerin araçlarını bırakabilecekleri açık otopark, çevreye zarar vermeden dolaşabilecekleri gezi yolları ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri lavabonun yapılması için girişimlerimizi başlattık. Kilisenin giriş kısmında yer alan bekçi kulübesini de alanın doğal ve kültürel yapısına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. Projesi hazır olan ve Samsun Koruma Kurulundan gelecek onayın ardından ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanacak proje ile bir sorun daha çözüme kavuşmuş olacak."

Yılmaz, çalışmaların yaza kadar tamamlanmasını planladıklarını sözlerine ekledi.