TRABZON (AA) - ATİLLA KURTOĞLU - Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde mobilyacılık yapan Mustafa Kaya'nın, ahşaptan ürettiği kemençe figürlü ve ters yöne çalışan saati ilgi görüyor.

Köprübaşı ilçesinde 17 yıldır mobilya ustalığı yapan Kaya, AA muhabirine, mobilya, ahşap ve hediyelik eşya işleriyle uğraştığını, sürekli sıra dışı ürünler yapmaya gayret ettiğini söyledi. Müşterinin taleplerine göre farklı ürünler ortaya koymaya çalıştığını anlatan Kaya, bu yıl kendisinin tasarladığı masa üstü ve duvar saatleri üzerinde çalıştığını ifade etti.

Kaya, kendi üretimi ve tasarımı olan kemençe figürlü duvar saatlerinden birini kullanmak için evine getirdiğini belirterek, "Pilini taktığımda saatin ters yöne çalıştığını fark ettim. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra tersine çalışmasına rağmen saatin kaç olduğunu anlamaya başladığımı fark ettim. Böylece evde saati tersine kullanmaya başladım." dedi.

Tersine çalışan saatin kendisine çok ilginç geldiğini, bunun üzerine saati sosyal medyada paylaştığını dile getiren Kaya, "Sosyal medyada 'fizik kurallarını alt üst eden, zamanı geri saran saat' olarak paylaşım yaptım. İnsanların çok yoğun ilgisi oldu. Hatta sosyal medya üzerinden çok fazla sipariş aldım." ifadesini kullandı.

Kaya, ürettiği hediyelik eşyaları toptan sipariş vererek satın alan arkadaşlarının, tersine çalışan saat de sipariş ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin çeşitli illerinden talepler aldım, hediyelik eşya satan arkadaşlar bu saati de satmak istediklerini söyledi. Özellikle Almanya'da sosyal medyadan takip eden gurbetçi arkadaşlar çok yoğun ilgi gösteriyor. Ben de saat firmalarıyla görüştüm. Kendileriyle anlaşma yaptım, böylece tasarladığım saati seri üreterek piyasaya bolca sürmeyi düşünüyorum."

Kaya, ters çalışan saate sosyal medyada çok farklı yorumlar yapıldığına işaret ederek, "En çok yapılan yorum 'Beyin jimnastiği yaptıran saat.' Ancak dikkatli bakınca ve düşününce saatin kaç olduğunu anlayabiliyorsunuz." diye konuştu.