Bu tip bağlantı elemanları genellikle çelikten yapılıyor. Yine de isteğe ve kullanım ihtiyacına bağlı olarak pirinç, titanyum, bronz, çinko gibi malzemelerden yapılan U kelepçe de olabiliyor. Fakat paslanmaz çelik olanı en çok tercih edilen ürün olarak dikkat çekiyor.

Paslanmaz U Bolt Kelepçe İmalatı ve Üretimi

U Bolt Kelepçe, en çok kullanılan ve ihtiyaç duyulan bağlantı elemanlarından biridir. Bu ürünler paslanmaz çelikten elde edilir. Paslanmaz çelik, özellikle standart karbon çelikleriyle karşılaştırıldığında hem ıslak hem de kuru koşullarda yüksek düzeyde korozyon direnci nedeniyle bir adım öne çıkar.

Bir çeliğin paslanmaz olup olmadığını belirleyen şey bileşimidir. Bir çeliğin paslanmaz çelik olarak kabul edilebilmesi için kütlece minimum yüzde 11 krom içeriğine sahip olması gerekir. Havaya ve neme maruz kaldığında bir karbon çeliği çevresinde bir demir oksit filmi oluşturacaktır. Bu film kimyasal olarak aktiftir. Bu nedenle daha fazla demir oksit oluşturarak korozyona yol açacaktır.

Benzer şekilde paslanmaz çelik üzerindeki krom, yüzeyinde bir oksit filmi oluşturacaktır. Bu film, karbon çeliğin aksine, yüzeyi kimyasal reaksiyona karşı inert hale getirerek pasif duruma düşürür. Bu, paslanmaz çeliğin doğal içsel korozyon direncidir. İşte Paslanmaz U Bolt Saplama da tam olarak bu şekilde korozyon direncine sahiptir. Bu nedenle de son derece kaliteli ve uzun ömürlü bir kullanımı mümkün kılar.

Kaliteli Paslanmaz U Bolt Kelepçe Üretimi

En yaygın olarak üretilen iki paslanmaz çelik kalitesi 304 ve 316 olarak bilinir. Her iki kalite de mükemmel korozyon direnci, temizlik ve aşırı düşük ve yüksek sıcaklıklarla başa çıkma yeteneği sunar. 316 kalite diğerine kıyasla klorür korozyonuna karşı daha yüksek direnci nedeniyle denizcilik sınıfı paslanmaz çelik olarak da kabul edilir. Bunlar farklı U Bolt Ölçüleri şeklinde de üretilebilir.

Bu iki derecenin temel kimyasal bileşimleri diğer ürünlere göre farklıdır. 304 kalite paslanmaz çelik U Bolt yüzde 18 krom içerir. Buna karşılık 316 kalite U Bolt yüzde 18 kroma ek olarak yüzde 3 oranında molibden içerir.