BAYBURT (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2016'da milli park ilan edilen Kop Dağı'ndaki heyelan gölünün bulunduğu alan turizme kazandırılacak.

Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahındaki Bayburt, tarihi geçmişi ve coğrafi yapısıyla ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunuyor.

Yüksek rakımından ötürü kışın yoğun kar yağışıyla beyaza bürünen kent, ilkbaharda canlanan doğasıyla yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Tarihi, kültürel ve doğal alanlarıyla turizmden daha fazla pay almayı bekleyen Bayburt, temiz havası, dağlar arasında yer alan gölleriyle stres ve gürültüden uzak zaman geçirmek isteyenlere imkan sunuyor.

Kop Dağı'ndaki heyelan gölü de yapılması planlanan çadır kamp alanı ve orman eviyle doğaseverleri ağırlayacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bayburt Şube Müdürü Alparslan Katırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kop Dağı'nın Osmanlı-Rus Harbi'nin önemli cephelerinden birisi olmasının yanında çok sayıda bitki türüne ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kop Dağı'nın, 2016 yılında Türkiye'nin 42. milli parkı ilan edildiğini belirten Katırcı, milli park içinde endemik ve lokal endemik olmak üzere yaklaşık 400 civarında bitki türü, ayrıcı heyelan gölü olduğunu ifade etti.

Kop Dağı'nda 2 bin 150 metre rakımda yer alan heyelan gölünün bulunduğu alanın turizme kazandırılması için çalışmalara başladıklarına dikkati çekerek, "Gölün olduğu alan, savaşta kullanılan top yollarının hemen bittiği yerde. Gelen ziyaretçiler hem heyelan gölünün doğal güzelliğiyle buluşacak hem de kamp yapacak. Yine bu alandaki top yollarında ecdada saygı yürüyüşleri de yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.