RİZE (AA) -  Çayeli Bakır İşletmelerince (ÇBİ) "Madencinin Günlüğü Fotoğraf Sergisi" açıldı. 

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde 100 Yapım adlı şirketin sahibi Memiş Ali Yazıcı tarafından hazırlanan serginin açılışını Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson yaptı. 

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, burada yaptığı konuşmada, serginin 3 yıldır üzerinde çalıştıkları ve düşündükleri bir konu olduğunu belirterek, "Ancak yer altı çok karanlık olduğu için istediğimiz standartta görüntü elde etmekte hep zorlanmıştık. Çoğunlukla bizler teknik insanlar ve mühendis olduğumuz için teknik konuları düşünürüz. Makine ve ekipman üzerinde kafamızı yorarız" diye konuştu.

Fotoğraf sergisiyle madenciliğin en önemli ve hayati unsuru madencileri ön plana çıkarmayı düşündüklerini ifade eden Anderson, "Bizim yani madencilik sektöründe çalışanlar ve madenciler olmadan doğru düzgün üretim yapılamayacağının bilinmesini istiyorum. Bu nedenle zaten firmamızın sloganlarından biri olarak 'asıl cevherimiz çalışanlarımızdır' diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

25 fotoğrafın yer aldığı sergi, 3 gün açık kalacak.

- AA'nın "yılın fotoğrafı" oylaması

Anadolu Ajansının (AA) "yılın fotoğrafları" oylamasına katılan Anderson, "haber" ve "yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi ve 1 fotoğraf için oy kullandı. 

Anderson, haber kategorisinde Fatih Aktaş'ın "Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de" başlıklı fotoğrafına oy verdi.

Anderson, AA'nın dünyada büyük başarılara imza attığını belirterek, "Anadolu Ajansının haberlerini çok yakından takip ediyorum. Çok başarılı bir haber ajansı olduğunu düşünüyorum" dedi.