ZONGULDAK (AA) - Çeşitli illerden okulların katılımıyla gerçekleşen "Öykü Öykü Türkiye'm" adlı projede öğrenciler, yazdıkları öykülerle kendilerini ifade etme imkanı bulmalarının yanı sıra yaşadıkları kenti okuyuculara tanıtıyor.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe Öğretmeni Burcu Hızır'ın koordinatörlüğünü yaptığı, eTwinning projesi olan ve 54 ilden 54 öğrencinin öğretmenleri rehberliğinde yazdığı öykülerin birlikteliğiyle ortaya çıkan "Öykü Öykü Türkiye'm" kitabı, okuyucuların beğenisine sunuldu.

Kitabın geliriyle okullara katkı sağlanması amaçlanan projeyle öğrencilerin yaşadıkları kentin doğal, tarihi, turistik ve çeşitli yönlerini anlatmalarının yanı sıra onlara yazma ve kitap sevgisi kazandırılmaya çalışılıyor.

Türkçe öğretmeni Refia Coşkun'un danışmanlığında projeye katkı veren İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Nisa Yorulmaz, "Emeğin Kenti" isimli öyküsüyle Zonguldak'ı, emeği, madenciyi ve alın terinin önemini okuyucularına anlattı.

Kitabın tanıtımı için okulda düzenlenen imza gününde bir araya gelen öğrenci, öğretmen ve veliler, kitabın geliriyle okula bir z-kütüphane kazandırmayı hedefliyor.

- "Proje sayesinde okulumuza bir kütüphane yapılacak"

Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öyküsünün kitapta yer almasının kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Öyküsünde Zonguldak'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra kömürü ve madenciyi tanıttığını anlatan Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Okulumuzda bir kütüphanenin bulunmaması çok büyük bir eksiklik. Bu proje sayesinde okulumuza bir kütüphane yapılacak. Kitap sayesinde kendi yaşıtlarının hikaye yazdığını duyan öğrencilerde daha çok heyecan ve onlarda da bu tür projelere katılma isteği oluyor. Bizden sonra gelecek nesillere ve öğrencilere böyle güzel bir kütüphane ya da onların kentlerini daha iyi tanımalarını sağlayacak bir kitap bırakmak bizim adımıza çok büyük bir gurur. Birçok öğrenci Zonguldak'ta yaşamasa da kentin tarihi, turistik özelliklerini biliyor olacak. 'Ekmek parası nasıl kazanılıyor, alın teri nedir, emek ve dayanışma nasıl olur?', işçi kazalarında ölenlerin çocuklarının ve ailesinin yaşadığı zorlukları daha iyi anlayacağını düşünüyorum."