MUĞLA (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla, Muğla ve Aydın'da yaşayan Ordulular Marmaris'te bir araya geldi.

Marmaris'te bir otelde "Hemşehri Dernekleri İstişare Toplantısı" adıyla gerçekleşen programa, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Marmaris Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurda Zaimoğlu, bazı milletvekilleri ile Muğla ve Aydın'da yaşayan Ordulular katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, il genelinde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Her ay düzenli olarak yaptıkları toplantılarla hemşehrilerle gönül köprüsü kurmaya çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, "Seçimden seçime karşınıza çıkan değil, her zaman yanınızda olduğumuzu göstermek için sizlerin karşınızdayız. Memleket sevdamız var. Büyükşehir ve 19 ilçeyi AK Parti kazandı. Değişim ve dönüşüm bu tarihten itibaren başladı. Bu değişim ve gelişimi hemşehrilemizle uzakta da olsalar paylaşıp onların gönüllerine talibiz. Bizim ortak noktamız Ordu." diye konuştu.

Marmaris ile kardeş belediyeciliği tekrar gündeme taşıma konusunu Marmaris Belediye Başkanı ile paylaştığını belirten Yılmaz, Marmaris'in de Ordu gibi yaz ve kış nüfusunun farklı olduğunu dile getirdi.

Ordu'daki Trafik Elektronik Denetleme Sistemi hakkında da bilgi veren Yılmaz, bu sistemden önce ilde ortalama her ay 3 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Yılmaz, "Kırmızı ışık ve hız sınırını aşınca dünyanın her yerinde ceza yazılır. Bu Ordu'da da aynı. TEDES'i kurulalı 6 ay oldu. Bir tane ölümlü kaza yaşamadık çok şükür. İl genelindeki kazalarda yüzde 80 azalma oldu. Türkiye'de trafik kazalarının en az yaşanacağı il Ordu olacak." dedi.

Hemşehrilerin çeşitli konulardaki görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Yılmaz, Orduspor ile ilgili bir soru üzerine kulübün borcunun 100 milyon liranın üzerinde olduğunu ve yollarına yeni bir takımla devam edeceklerini sözlerine ekledi.