ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ordu İçin Buluşuyoruz" kültür sanat festivali düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Köprübaşı Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, 4,5 yıllık belediye başkanlığı sürecinde gelecek nesillere çok güzel bir il ve ilçe bırakma konusunda gayret gösterdiklerini söyledi.

"İşimiz gücümüz Ordu" sloganıyla başladıkları Büyükşehir Belediyesinde, bugün itibarıyla, "Ordu güzel oldu" sloganı değişikliğine gittiklerini anlatan Yılmaz, "Büyükşehir olmadan önce benim adaylığım döneminde üç önemli taahhüdüm vardı. 'Ordu'nun yolunu, suyunu ve kanalizasyonunu yapacağız, çöp sorununu çözeceğiz' demiştik. Üç temel söylem üzerine gelmiştim. Yol konusunda çok şükür Ordumuz, yaklaşık bin 640 kilometre sıcak asfalt yapmak suretiyle bir rekora imza atmış oldu. Dolayısıyla yol konusunda daha sezonumuz bitmediği halde yüzde 90'lar seviyesine geldik." dedi.

Yılmaz, su konusunda da ciddi yatırımların olduğuna işaret ederek, "Yüzde 65 suda ulaşılabilir bir nüfus varken, şu anda yüzde 95 suda ulaşılabilir bir nüfus haline gelmiş oldu. 'Çöpten kurtaracağız' dedik, Ordu'nun sahiline çöp dökülürdü. Ordu şu anda Türkiye'de, hatta Karadeniz Bölgesi'nde çöpünden elektrik üreten ve çöpten gelir elde eden sınırlı illerden, büyükşehirlerden bir tanesi oldu." diye konuştu.

Konuşmanın ardından 13 mahalli sanatçının yer aldığı ve kentin 38 noktasında 4 türkünün seslendirildiği "Ordu İçin Çal - 2" klibinin gösterimi yapıldı.

"Ordu İmaj Filmi" adlı tanıtım klibinin de izlendiği etkinlikte, Ordulu ses sanatçıları sahne aldı.

Etkinliğe, AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Metin Gündoğdu, İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.