ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde, "Sinema Günleri" projesinin galası yapıldı.

Eyüplü Şehit Sezer Aydın İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen gala programında konuşan Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, projenin geçen yıl ilk kez Ordu'da başladığını belirtti.

Vali Yardımcısı Türker, "Sinema günlerindeki amacımız, genç nesillere ve mahallesi, beldesi dışına hayatı boyunca çıkmamış halkımıza, insanlarımıza sinemayı tanıtmak. Aynı zamanda bir sanat, bir kültür ve iletişim aracı olan sinema sanatını göstermek ve sinemayla ilişki kurmalarını sağlamaktır." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, kültür mirasının, gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Proje kapsamında, Türk sinemasının yerini ve rolünü güçlendirmek istediklerini dile getiren Toparlak, "Ordu'nun iç kesimlerinde yaşayan yöre insanını ve öğrencileri sinema ile buluşturmayı amaçlayan 'Sinema Günleri' projesi doğrultusunda 12 ile 27 Mayıs tarihleri arasında tüm ilçelerimizi kapsayan sinema gösterimi gerçekleştirilecektir. Düzenlenen sinemalarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı filmler gösterilecek." diye konuştu.

Daha sonra okulun öğrencileri ve Eyüplü Mahallesi sakinleri, ayaklarına kadar gelen sinemada "Ertuğrul" filmini izledi.

Galaya, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.