ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Doğal güzellikleriyle son yıllarda turizmde adından söz ettiren Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Çiseli Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Uçsuz bucaksız ormanları, bol oksijenli yaylalarının yanı sıra kanyon içerisindeki şelaleleriyle Ordu, özellikle sıcaklardan bunalan ve deniz turizmine alternatifler arayan turistler tarafından tercih ediliyor.

Kentte ilgi gören şelalerden biri olan Çiseli Şelalesi, vatandaşların hafta sonu dinlenebileceği ve güzel vakit geçirebileceği alanlar arasında yer alıyor. Şelale, Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerini de ağırlıyor.

Sıcaktan bunalanların yüzmeyi tercih ettiği şelalede, kimileri ayaklarını suya sokarak serinliyor.

Yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği turizm alanına gelenler, bol bol fotoğraf çekerek tanık oldukları güzellikleri ölümsüzleştiriyor.

Yemyeşil doğa, kuş cıvıltıları ve suyun sesiyle dinlenen ziyaretçiler, şelale çevresinde piknik yaparak güzel bir gün yaşıyor.

Gaziantep'ten yola çıkan ve yakınlarıyla Karadeniz turu yapan Mehmet Aldanmaz, AA muhabirine, Tokat, Amasya ve Samsun'un ardından geldikleri Ordu'da turistik mekanları gezdiklerini söyledi.

İnternet üzerinden belirledikleri rotaya, güzelliğiyle dikkati çeken Çiseli Şelalesi'ni de eklediklerini belirten Aldanmaz, "Yol üstündeki doğal güzellikleri belirledik. Geze geze Karadeniz'den geçiyoruz. Çiseli Şelalesi gerçekten güzel ve suyu hem temiz hem de mükemmel görünüyor." dedi.

Kırıkkale'den yakınlarıyla tatile gelen Şeref Göçer ise iş arkadaşının tavsiyesi üzerine Ordu'ya geldiğini aktararak, "Çiseli Şelalesi'nin güzelliğini duyduk ve günümüzü burada geçiriyoruz. Gördüğümüz kadarıyla güzel bir şelale. Oksijeni bol, güzel ve doğal. En güzel şey de doğal olması." ifadesini kullandı.

- "Bol oksijen alabileceğimiz doğal bir ortam"

Ailesiyle şelale çevresinde vakit geçiren Ramazan Vanlı da internette görüp beğendikleri şelaleyi görmek için Samsun'dan geldiklerini anlattı.

Muhteşem bir tabiat içerisinde bulundukları için mutlu olduğunu vurgulayan Vanlı, "Geliş güzergahındaki yol biraz sıkıntılı. Onun dışında her şey güzel. Çoluk çocuk bol oksijen alabileceğimiz, doğal bir ortam. Türkiye'de böyle yerlerimiz meşhur. Burası da Ordu'nun güzel yerlerinden birisi. Çoluk çocuk nefes aldık. Özellikle bu sıcak günlerde buraya gelmemiz gayet güzel oldu." diye konuştu.

Ordu'da yaşayan Abdullah Uğur Ekiz de ailesi ve il dışından misafirleriyle Çiseli Şelalesi'ne geldiklerini söyledi.

Ordu'ya bir yıl önce taşındığını dile getiren Ekiz, arkadaş tavsiyesi ve internet araştırması sonrası şelaleyi ziyaret ettiklerini anlattı.

Ekiz, şelale ve çevresinin çok güzel olduğunu vurgulayarak, bu doğal güzelliklere herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti.