ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda (ORMEK) eğitim gören kursiyerlere ait çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi Meydanı'nda yapılan açılış, halk oyunları gösterisi ile başladı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, belediyenin vermiş olduğu imkanların, Halk Eğitim ve Milli Eğitimle de birleşince ortaya çok güzel netice çıktığını söyledi.

Ev hanımlarının değişik branşlarda, mesleklerle uğraşmasının son derece önemli olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Açılan bu kurslar ücretsiz. Herkesin gizli kalmış bir yeteneği olabilir. Gençlerimize çok üzülüyorum. Liseyi bitiriyorlar ve başka hiçbir diplomaları yok. Bir iş müracaatında 'ben bu işi yapıyorum' dese daha avantajlı duruma gelecek ve birçok kişiyi de elemiş olacak." ifadelerini kullandı.

Kursiyerler adına konuşma yapan Elvan Kılıç ise, "Biz gençler, bir araya gelerek hayatımızın en önemli unsuru olan zamanımızın her dakikasını, her saniyesini hayırlı şekilde değerlendirmek isteriz. Eğer kişiler iyi yönlendirilirse başarı mutlaka gelir." dedi.

Kurs sayesinde hem mesleki anlamda hem sosyal anlamda kendilerini geliştirdiklerini belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Kendimi daha rahat ve daha öz güvenli bir şekilde ifade etmeye başladım. Diğer branşlarında ev hanımlarına olan katkılarını da göz ardı etmememiz gerekir. Burada amaç her bireyin kendi varlığını göstermesi toplumun her alanında yer alabilmesidir. Aldığımız eğitimler sayesinde öz güveni yükselen bireyler haline geliyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, 98 farklı branşta kurs açtıklarını anlatarak, 16 Bin 220'nin üzerinde mezun olduğunu kaydetti.

Kursiyerlerin heyecanlarına ortak olduklarını dile getiren Yılmaz, "Fatsa ve Ünye'de de açılışlar yapacağız. Belediye olarak sosyal faaliyetlerimiz de var. Ordu Büyükşehir Belediyesi sosyal kimliği ile yeni kurulan belediyeler arasında kendisini farklı hissettiren bir yapının her zaman merkezi olmuştur." şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire başkanları, şube müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.