DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için renkli toz boyalarla birbirlerini boyadı.

Üniversitenin Konuralp Yerleşkesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 öğrenci, "Hayatın Farklı Renkleri" adı altında otizm hastalığına dikkat çekmek için kampüs alanında hep birlikte koştu.

Daha sonra "holi" denilen renkli toz boyaları birbirlerine fırlatan öğrenciler, müzik eşliğinde eğlenerek otizme dikkat çekmeye çalıştı.

Etkinliğin düzenleyicilerinden Emine Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği toplumsal duyarlılık ve otizmli çocuklara dikkat çekmek için yaptıklarını söyledi.

Otizmin doğuştan gelen ve hayatın ilk 3 yılında görülen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Eker, "Otizmin tek tedavisi yoğun ilgi olduğunu belirtmek için bugün burada toplandık. Farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek için çabalıyoruz. Günümüzde her 68 çocuktan birinde otizm görülmekte. Biz de buna dikkat çekmek içim 'Hayatın Farklı Renkleri' adı altında toplandık. Öğrenci katılımız çok güzel." dedi.