RİZE (AA) - Rize'de "Türkiye Çay Şampiyonası" düzenleneceği bildirildi.

Rize Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında 25-27 Ağustos tarihleri arasında "Türkiye Çay Şampiyonası" yapılacağı belirtildi.

Yarışmaya, çay eksperliği, çay ekonomisi, gıda, turizm lise veya meslek okul mezunları, çay sektörü mensupları, çay evleri, restoran veya hizmet sektöründe çalışan en az lise mezunu 18-35 yaş arası bay- bayan kişilerin katılabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yarışma üç farklı kategoriden oluşmaktadır. Bunlar demleme, eşleşme ve tadım şeklindedir. Yarışmacılar bir kategoride yarışabileceği gibi üç kategoride de yarışabilecektir. Her kategori 1 (düşük), 5 (en yüksek) puan olmak üzere ayrı puanlanacaktır. Her kategorinin birincisi, ikincisi ve üçüncüsü seçilecektir. Yarışmaya katılacak olanların 1-22 Ağustos tarihleri arası başvurularını yapmaları gerekir. 25-26 Ağustos'ta ise ön elemeler yapılacaktır. 27 Ağustos'ta ise finali yapılacaktı. Yarışma sonucunda her kategori için birinciye 50 kilogram, ikinciye 30 kilogram, üçüncüye 20 kilogram olmak üzere toplam 300 kilogram kuru çay verilecektir. Yarışma birincisi ise Türkiye'yi temsil etmek üzere 'Uluslararası Çay Şampiyonası' yarışmasına gönderilecektir."