RİZE (AA) - Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, 13-14 Ağustos'ta yapılacak şenlik kapsamında, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda "demokrasi nöbeti" tutacaklarını bildirdi.

Ekşi yaptığı yazılı açıklamada, 13-14 Ağustos'ta 18. Ovit Yayla Şenlikleri düzenleyeceklerini ifade ederek, şenlikte, ülkede hain odaklarca gerçekleştirilen darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajı verileceğini belirtti.

Etkinliği "demokrasi şöleni" havasında gerçekleştireceklerini anlatan Ekşi, "Türkiye'nin geçtiği zor günlerde her zaman olduğu gibi demokrasinin yanında olacağız. 13 Ağustos Cumartesi günü saat 13.00'de, Rize İl Müftülüğü ile İkizdere İlçe Müftülüğünün katkılarıyla tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okutulacak." ifadesine yer verdi.

Ekşi, etkinlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da kahramanlık marşları çalacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Geceyi Ovit Dağı'nda demokrasi nöbeti tutarak geçireceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi '15 Temmuz tarihi bir Demokrasi Şöleni olacaktır' sözünden hareketle bizler de birlik ve beraberliğimizi Ovit Yaylası'ndan tüm dünyaya göstereceğiz. Tüm akrabalarımızı ve vatandaşlarımızı Türk bayrakları ile Ovit Dağı'na bekliyoruz."