KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde olan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı'nda 200 bin kişiyi ağırlayacak.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra 18 ile 20. yüzyıllar arasında yapılan ve genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanarak estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel evlerin yer aldığı tarihi ilçede, Kurban Bayramı tatili geçirecek olanlar adeta "zamanda yolculuk" yapacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaşanılan sıkıntılı günlerden sonra birliğe vesile olması için en büyük fırsat olduğunu söyledi.

Tatil fırsatını değerlendirmek için Safranbolu'nun güzel bir tatil yöresi olduğunu ifade eden Aksoy, "Dini bayramlarımız insanlarımızın akrabalarını ziyaret, büyüklerinin ellerini öpme, birliğine vesile olduğu kadar bir yandan da tatil beldelerine gezme ve dinlenmeye de vesile oluyor. Yazın son günlerinde, özellikle okulların açılmasının hemen arefesindeki 9 güne çıkarılan bayram vesilesiyle Safranbolu'ya da ciddi bir ziyaretçi akını söz konusu." diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nda 150 bin dolayında ziyaretçi ağırladıklarını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu bayramda da Ramazan Bayramı'ndaki ziyaretçi sayısının üzerine çıkacağımızı tahmin etmekteyiz. Tatilin 9 gün olması bizim için önemli bir avantaj. Yazın son tatil günleri olması da son fırsatı değerlendirmek açısından buraya gelmek isteyen ziyaretçilerimiz açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kurban Bayramı'nda 180-200 bin civarında insanın Safranbolu'ya ziyarete gelmesini beklemekteyiz. Umarım hemşehrilerimiz kazasız belasız gelirler. Safranbolu'da geçirdikleri süre onlar için ömürlerinde anımsayacakları önemli bir tatil günü olacak."