KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ki 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş konaklardan dönüştürülen yaklaşık 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda Ramazan Bayramı tatili süresince doluluk oranı yüzde yüz oldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 günlük bayram tatilinde ilçenin dolup taştığını, esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Otel ve pansiyonlarda doluluk oranının yüzde yüz olduğunu ifade eden Aksoy, "Osmanlı'nın arka bahçesi konumundaki ilçemizin eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyen tatilcilerin tercihi yine Safranbolu oldu. Bayram tatili süresinde yerli ve yabancı günübirlikçilerle birlikte yaklaşık 80 bin turist ilçemize geldi. Yaklaşık 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarımızın tamamı doluydu" diye konuştu.

Aksoy, bayramda ilçede yabancı turistin çokluğunun da gözlerden kaçmadığını belirterek, "Özellikle Uzak Doğu ülkelerinden binlerce turisti bayramda ağırladık. İlçemize gelen tatilciler, lokum, tarihi Safranbolu evinin maketini ve safran alarak ilçemizden ayrıldı" ifadesini kullandı.