KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Kent Tarihi Müzesi'nde "elektronik rehber" uygulaması hayata geçirildi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında "Kentin Müzesi Tarihin Sesi" projesi hazırladıklarını söyledi.

Projenin BAKKA tarafından kabul edilmesiyle hayata geçirildiğini anlatan Bulacak, "Kent Tarihi Müzesi 1904-1906 yıllarında Hükümet Konağı olarak yapılmış. Daha sonra burası müze haline dönüştürüldü. Müzemizin bulunduğu alanda Sadrazam Safranbolulu İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Saat Kulesi, Sultan 2. Abdulhamit Han devrinde yaptırılan Cephane Binası da yer alıyor" diye konuştu.

Bulacak, Kent Tarihi Müzesi'ni yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Safranbolu ile ilgili her türlü bilgi, belge, eşya, görsel malzeme ve görüntü kayıtları bulunan müzedeki eserler, elektronik rehber aracılığıyla farklı dillerde ziyaretçilere tanıtılıyor. Cihaz, Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Fransızca olarak eserler hakkında bilgiler veriyor. Hayata geçirmiş olduğumuz bu projeyle Safranbolu’nun önemli tarihi kültür yapılarının yaşatılması, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin arttırılması amaçlanıyor."