KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde Müze Kent Motosiklet Kulübünce bu yıl ikincisi düzenlenen "Ulusal Safranbolu Motosiklet Festivali" başladı.

Safranbolu Kent Ormanı'nda yapılan festivalde, Antalya, Van, Kayseri, Bolu, Bartın gibi illerden gelen motosikletçiler kamp kurdu.

Safranbolu Müze Kent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin amacının Safranbolu ve motosikleti tanıtmak olduğunu söyledi.

Motosikletliler "serseri" imajıyla bakıldığını, bunu kırmak için bir kulüp kurduklarını ifade eden Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:

"Gençlerimizin kaskıyla, montuyla, eldiveniyle, koruyucu ekipmanlarıyla motosiklet kullamasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bizim içimizde iş adamı, mühendis, doktor var. Motosiklet garibanlıktan veya fakirlikten değil bir spor amacıyla kullanılıyor. Burada 3 kilometrelik bir yarış parkuru yaptık. Safranbolu'dan da bir Kenan Sofuoğlu çıksın ya da bir Toprak Razgatlıoğlu çıksın. Bunun bir adımını attık, her şey başlamakla başlıyor. Biz bir fidanı ektik, inşallah bu fidan yeşerecek Safranbolu'da."

Kulübün 1,5 yıldır hizmet verdiğini, halka ücretsiz motosiklet sunduklarını vurgulayan Özdemir, "81 ilin yaklaşık 70'inden buraya gelen motosikletçi dostlarımız var. Safranbolu'da motosiklet bir seviyeye gelsin diye festivalimize destek veriyorlar. 200 motosiklet var. Burada kanasla yürüme, pinpon topu taşıma, yoğurtta altın bulma yarışları ve kros parkurumuz var. Bu etkinliklerimize halkımız da katılabilir." diye konuştu.

Özdemir, bu yıl ülkede yaşanan olaylardan dolayı müzikli bir eğlence yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

Festival etkinliklerinde Kent Ormanı içerisinde kurulan 3 kilometrelik kros parkurunda yapılan yarışlarda motosikletçiler gösteri sundu.