KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye, görüntü kirliliğiyle mücadele kapsamında ev ve iş yerlerinin çatılarına televizyon anteni konulmasını yasaklayacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de İstanbul'un dışında kent ölçeğinde UNESCO'da yer alabilen tek yerleşim biriminin Safranbolu olduğunu söyledi.

Bu eşsiz kentte görüntü kirliliğinin en önemli konular arasında olduğunu belirten Aksoy, "İlçemizi yılda yaklaşık 750 bine yakın turist ziyaret ediyor. İlçemizin tarihi bölgesine hakim tepelere çıktığınızda çatılarda antenler olduğunu görüyorsunuz. Bu görüntü fotoğraflarda hoş görünmüyor" diye konuştu.

Turistlerin en çok şikayet ettiği konunun bu olduğuna değinen Aksoy, "Amacımız, her mevsim gelen misafirlere ayrı poz veren tarihi ilçemizdeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak. Bu amaçla çalışma başlattık. Türk Telekom'un da destekleriyle tarihi bölgelerde kablolu yayına geçilecek. Çatıda bulunan antenler kaldırılacak" ifadesini kullandı.

Aksoy, güneş panellerinin de kaldırılacağını sözlerine ekledi.