KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent arasında bulunan" Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla otel ve konaklar yüzde 95 oranında doldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilinin tarihi ilçe için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bayram tatili süresinin açıklanmasından ardından ilçede hareketlenme olduğunu, esnafların bayram hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Aksoy, "Ramazan dolayısıyla insanlarımız ramazan ayı boyunca hareketsiz kalmaya özen gösterdiler. Yaz ayının ilk uzun tatil dönemi Ramazan Bayramı'na denk geldi. Bu tatil seçenekleri arasında Safranbolu ön planda. Otellerimizin büyük çoğunluğu dolmak üzere, önemli oranda rezervasyonlar yapılmış durumda." diye konuştu.

Safranbolu'ya gelmeyi planlayan vatandaşlara acele etmelerini, yola çıkmadan kalacak yerlerini ayırmalarını tavsiye eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu'ya gelecek olan vatandaşlar ramazan ayı ve bayramının manevi iklimine uygun olarak aileleriyle güzel bir tatili, en az 300-350 yıllık bir konakta yapabilirler. Safranbolu'da 9 gün boyunca tatillerini çok güzel bir şekilde geçirebilirler. Geldiklerinde çok yakın mesafede bulunan Karadeniz'e, dağlara, kanyonlara gezi düzenleyebilirler. Vatandaşları çok seçenekli, alternatifli tatil imkanını Safranbolu'da değerlendirmeye davet ediyorum."

Aksoy, belediye olarak esnaf ile iş birliği içerisinde çalışmalar yaptıklarını, hazırlıkları tamamladıklarını, bayram süresince bütün otel, konak, pansiyon ve yeme içme yerlerinin denetleneceğini sözlerine ekledi.