ORDU (AA) - Ordu'da 48 engelli, "Sanat ile Gülen Yüzler" projesi kapsamında gösteri sundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engelliler Destek Programı (EDES) çerçevesinde, Ordu Valiliği koordinasyonunda, Altınordu Belediyesince yürütülen proje, düzenlenen etkinlikle sona erdi.

Yaklaşık bir yıl süren proje sayesinde müzik, resim ve halk oyunları eğitimi alan ve psikososyal gelişim amaçlı seminerlere katılan 48 engelli, Kültür Sanat Merkezinde organize edilen gösteride sahne aldı.

Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, burada yaptığı konuşmada, gönül, sevgi ve fedakarlık örneği olan projeye destek veren herkese teşekkür etti.

"İddiamız uygar bir millet olmak ise önce aile olmayı başarmamız gerekiyor" ifadesini kullanan Varıcıer, şöyle devam etti:

"Aile, içerisinde her türlü sosyal ve toplumsal rolü barındıran topluluk demektir. Eğer medeniyet, uygarlık yürüyüşünde hedefimiz varsa, o hedefe hep birlikte aile olarak varmak zorundayız. Hedefe hep birlikte varmak için bizimle aynı şansa, yeteneğe, avantajlara sahip olmayanların elinden tutmak ve birlikte yürümek mecburiyetindeyiz. O zaman medeni, çağdaş ve uygar oluruz, işte o zaman insan oluruz."

Varıcıer, çalışma duygusu ön planda yer alan örnek proje olduğunu vurgulayarak, "İnsan sevgisiyle yoğrulmuş bir çalışmaydı. Bunu sevgisiz yapmanız mümkün değil. Bu iş, sadece vazife için yapılacak bir iş değildir. Tamamen gönül, sevgi ve fedakarlık işidir. Tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Ailelerin ve çocuklarımızın yüzlerinde gülümsemeyi görmek bu projenin hedefine ulaştığını gösteriyor" dedi.

Proje koordinatörü Selma Arslan ise eğitim süreci hakkında sunum yaptı.

Konuşmaların ardından doğuştan bedensel ve konuşma engelli Erdinç Yılmaz ile görme engelli İsmail Yılmaz, bedensel engelli Hakan Gümüş ve Reyhan Kontaş, piyano eşliğinde müzik dinletisi sundu.

Down sendromlu, otistik ve bedensel engellilerden oluşan grup ise koro eşliğinde çeşitli şarkıları seslendirdi, işitme engelli öğrenciler halkoyunları gösterisi sundu.

Katılımcılar, bedensel engelli ve down sendromlu çocukların hazırladığı yağlı boya resim sergisini ilgiyle gezdi.