İSTANBUL (AA) - Müzisyen Tolga Böyük ve VEYasin, Red Bull Media House’un hazırladığı "Searching for Sound" belgeseli için İstanbul’dan Orta Asya’ya doğru yola çıktı.

Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, ikilinin ilham aldıkları seslerin peşinden giderek Türk müziğinin köklerini keşfettikleri yolculuğu anlatan Searching For Sound belgeseli, https://www.redbull.tv/film/AP-1UM69U1F91W11 adresinden izlenilebilecek.

Red Bull Media House Türkiye ekibi tarafından hazırlanan Searching For Sound belgeseli, Türk müziğinin köklerinin peşinde Burdur’dan Orta Asya’ya kadar uzanan bir yolculuğu konu alıyor.

Türk müziğinin izlerini aşıklardan, yörüklere oradan da şamanlara kadar takip eden belgesel Tuva Cumhuriyeti’ne taşınıyor. Tolga Böyük ve VEYasin, çıktıkları bu sıra dışı yolculukta ilham aldıkları sesleri Amsterdam’da bulunan Red Bull Amsterdam stüdyolarında kaydetme imkanı da buldu.

İstanbul’dan başlayıp Tuva’ya uzanan Türk müziğinin köklerinin peşindeki belgesel, Searching for Sound https://www.redbull.tv/ adresinde yer alıyor. Red Bull Media House, 26 dakikalık belgeselin yapımını Karga Seven Pictures ile üstlendi.