ORDU (AA) - Ordu'nun "seyir terası" konumundaki 510 rakımlı Boztepe'ye hem ulaşımı kolaylaştırmak hem de kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yaklaşık 3 yıl önce 9 milyon lira maliyetle yapılan teleferikle 3 milyona yakın yolcu taşındı.

Bölgenin önemli turizm yatırımlarından teleferik, Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında hizmete giren teleferiğin bölgenin turizmine önemli katkılar yaptığını söyledi.

Yılmaz, 3 yıllık süre içerisinde 2 milyon 800 bin civarında yolcunun teleferikle taşındığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu yıl itibarıyla henüz sezon bitmemiş olmasına rağmen yaklaşık 700 bin vatandaşımız teleferiği kullandı. Teleferik bizim markamız oldu. Zaten görsellerimizde ve fotoğraflarımızda teleferiğe geniş yer veriyoruz. Artık kentimize gelen yerli ve yabancı turistler teleferik sayesinde kışıyla, yazıyla doyasıya ilimizi izleme fırsatı buluyor. Kendisini kısa bir süre içerisinde amorti etmiştir. 2011 yılında teleferiğin kredilendirmesini biz yapmıştık, nasipmiş, kadermiş, 2014 yılında borcunu ödeme takvimi başladı. Büyükşehir belediyesi olarak onu da biz ödemeye başladık." 

- "Teleferik ve Boztepe ayrılmaz ikili"

Teleferikle Boztepe'yede ilginin oldukça arttığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Teleferik ve Boztepe ayrılmaz ikili. Biz büyükşehir belediyesi olarak teleferiği kullanan yerli ve yabancı turistlerin daha rahat ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara güzel bir ortam sunabilmek adına Boztepe'de bazı çalışmalar yapıyoruz. Zira 5-10 dakikalık yolcuğun ardından teleferikten inen misafirlerimize iyi bir hizmet sunamıyoruz. Ona yönelik alan genişletmesi, otopark düzenlemesi, sosyal tesislerin yeniden gözden geçirilmesi ve oluşturulması gibi çalışmalar başlattık. İnşallah Boztepe'yi standartlara uygun hale getireceğiz."