Ünlü ressam Sera Uzel’in “Sırtında Kaplumbağa Taşıyan Adam” isimli sergisi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.
Maltepe Belediyesi’nin ekim ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında ünlü ressam Sera Uzel’in “Sırtında Kaplumbağa Taşıyan Adam” isimli sergisi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışını yapan Maltepe Belediyesi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu Akan, Sera Uzel’i Maltepe’de konuk etmekten mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Sera Uzel de, uzun bir aradan sonra sergi açılışı için İstanbul’a geldiğini belirterek, "Sanatın zengin ruhunu buradaki sergimde yaşatmak istedim. Zor günler geçirdiğimiz şu dönemde, sanat sayesinde aydınlanmamız için buradayım" dedi.
Ayşe Sipahioğlu Akan, sanatçı Sera Uzel’e, Maltepeli kadınların ürettiği hayat ağacı tabağını takdim etti. Sanat yaşamına, ressam olan babasının da destekleriyle 4 yaşında yaptığı ilk tablosuyla başlayan sanatçının sergide yersiz yurtsuz olmak, kökenden kopmuş olmanın yarattığı yabancılık ve yaşam üzerine resmettiği eserleri yer alıyor. Sergide ikonografik suretlerin yanı sıra, tek başına ya da çiftler halinde uykuya dalmışçasına duran gözleri kapanmış bireylerin ifadeleri tuvallere yansıyor. Sera Uzel’in sergisi 30 Ekim’e kadar, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki Galeri A/B’de ziyarete açık olacak.
(İHA)