TRABZON (AA) - Trabzon ve çevresindeki çekimleri tamamlanan "Sümela'nın Şifresi Cünyor Temel" filmi, 24 Mart 2017'de gösterime girecek.

Filmin yönetmeni Adem Kılıç, beraberindeki senaryo yazarı Yılmaz Okumuş, yapımcı Emin Albayrak ile başrol oyuncularından Çetin Altay, Eren Hacısalihoğlu, Eren Vurdem ve Buket Çelik ile Trabzon'da bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Kılıç burada yaptığı konuşmada, Sümela'nın Şifresi'ne inanılmaz derecede talep olduğunu söyledi.

Vatandaşın beklentisi üzerine 3'üncü filmi yaptıklarını belirten Kılıç, "Filmimiz 24 Mart'ta vizyonda olacak. Oyuncu kadromuz işini iyi yapan oyunculardan oluşuyor. Çekimlerimiz güzel ve eğlenceli geçti. Biz burada film çekmeye başladıktan sonra Trabzon bir film platosuna dönüştü. Bizim hem güzel mekanlarımız hem de güzel hikayelerimiz var. O nedenle özgün ve samimi bir film oldu." dedi.

Kılıç, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getirerek, "Bu süreçte insanların gülmeye de ihtiyacı var. Hepimiz biriz ve bu milletin adı Türk milleti. Demokrasiye sahip çıkan insanlar destan yazdı. Biz de sanatçı olarak üzerimize düşeni siyaset ötesi söylemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yakın zaman önce hayatını kaybeden İsrafil Köse'ye de değinen Kılıç, "O bizim için önemli bir kişi. Allah rahmet eylesin. Filmin diğer serilerinde yer alan İsrafil Kösemizi unutmadık, unutmayacağız. Filmimizde İsrafilimizi yaşatıyoruz." diye konuştu.

Kılıç, filmde bir sahnenin de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çekildiğini sözlerine ekledi.