TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki tarihi Kemeraltı, Bedesten, Pazarkapı ve Semerciler semtleri, "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi" ile turizmin hizmetine sunulacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin oy birliğiyle kabul edildiği belirtilerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

İhale aşamasına gelen projenin hayata geçirilmesiyle Ortahisar ilçesinin çok cazip bir turizm mekanı kazanacağını ifade eden Genç, projenin hazırlık aşamasında esnafın da görüşlerini aldıklarını aktardı.

Genç, projeyi Ortahisar Belediyesi, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ve Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) akademisyenlerin birlikte yürüttüğüne işaret ederek şöyle devam etti:

"Kemeraltı, Bedesten, Pazarkapı ve Semerciler semtleri, şehrimizin tarihi değerlerinin ve esnaf şehri özelliğimizin tezahür ettiği alanlardır. Tarihi mekanların bulunduğu bu alanlar, ticaretin kalbinin attığı yerlerdir. Trabzon'da turizm son yıllarda ciddi manada öne çıkarak daha önemli hale geldi. Biz de bunun gereği olarak şehrimizi ziyaret eden turistlerin, ziyaretçilerin Kalepark'tan Atapark'a gezebileceği bir turizm yolu oluşturmak istedik. Bu şehrin tarihi dokusunu görebilmek, gezebilmek, hem de bu vesileyle şehrin ticaretinin döndüğü, şehre özgü ürünlerin satıldığı bu alanları daha cazip bir hale getirmek istedik. Bu vesilesiyle alışveriş yapmak isteyenleri daha da rahat etmelerini sağlamak için burayı daha düzgün bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Kentin en nadide bölgelerinden olan Terziler Sokağı'nı ve Semerciler Caddesi'ni sokak sağlıklaştırması adı altında rehabilite ederek daha güzel bir hale getireceğiz."

Sokak sağlıklaştırma projesinin yapılacağı semtlerin tarihi alanlar olduğuna dikkati çeken Genç, şunları kaydetti:

"Bu bölge Osmanlı döneminde Suk-i Sultanı yani Sultan Çarşısı olarak anılmıştır. Trabzon'un bir ahilik şehri olması dolayısıyla buranın ayrı bir önemi var. Burayı projelendirip daha güzelleştirerek turizmin hizmetine açmak istiyoruz. Buradaki esnafla iki kez toplantı yaparak görüşleri doğrultusunda projeyi şekillendirdik."