BOLU (AA) - Dört mevsim başka güzelliğe bürünen ve adını bünyesinde barındırdığı yedi gölden alan Yedigöller, sonbaharda tatilcilerin gözde mekanı oldu.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde dere ırmak, vadiler arasında yer alan ve adını bünyesinde barındırdığı Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl isimli göllerden alan Yedigöller Milli Parkı, yurt içinden ve yurt dışından doğa tutkunu tatilcileri ilgi odağı oldu. Özellikle sonbahar aylarında ilginin arttığı milli park, fotoğraf tutkunlarının da adeta birbirileriyle yarıştığı bir alan konumunda yer alıyor.

Yedigöller'e gelen tatilciler, doğayla iç içe, büyük şehirlerin stresinden uzakta, kuş sesleri arasında, bir birinden farklı onlarca bitki çeşidi arasında, fotoğraf çekerek ve piknik yaparak tatilin keyfini çıkartıyor.

Yedigöller'e Ankara'dan ailesi ile birlikte gelen gelen ziyaretçilerden Elif Ebru Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yedigöller'e ilk defa geliyorum ve ismini burada bulunan göllerden aldığını yeni öğrendim. Çok güzel bir yer. Yol asfalt ancak buz ve kar var. Gelirken korktuk. Hafta sonları kalabalık olduğunu düşünerek hafta içi geldik. Herkesin burayı mutlaka görmesi gerekli, doğası muhteşem." dedi.