61 SAAT HABER SERVİSİ- ZEYNEP ALTUN-Tılsım Uluslararası Sanat Derneği (TILSIMDER) Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yürüttüğü “Avrupa’nın 70 yılı” projesi kapsamında yedi ülkeden Trabzon’a gelen öğrencilere Ebru Sanatı’nı tanıttı. Kadın İstihdamını Geliştirme Merkezi (KİGEM) Derneğinin desteğiyle, Alacahan KİGEM'de gerçekleşen projenin Türkiye ayağı oldukça başarılı oldu.

Tılsım Uluslararası Sanat Derneği (TILSIMDER)  Başkanı ve Ebru Sanatçısı Songül Kartal projeyle ilgili olarak şunları söyledi: ”Projeyi yapan okul Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi. Onlara destek olmak için Vildan  Şimşek ile daha önceden Ebru sanatı yapmıştık. Erasmus Projesi kapsamında gerçekleşen kültürleri tanıma programında Türkiye 5. ayak. Gerçekleşecek olan üç buluşmamız var. buraya gelen öğrencilere hem Türk tarihini hem de Türk sanatını öğretmeyi amaçlıyoruz. Ebru Sanatı, gelen misafirlerimizin oldukça dikkatini çekti”

Projeyi yürütenlerden biri olan Vildan Şimşek TILSIMDER’e teşekkür ederek şunları ekledi : ” Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İngilizce öğretmenimiz Ümit Çiçek’in yürüttüğü bu proje ile biz Avrupa’nın 70 yılını araştırıyoruz. 1945’ten 2016’ya kadar olan zamanı. Tarihi bir proje… Ebru Sanatı da eskiye dayanan bir sanat olduğu için gelen misafirlerimize tanıtmak istedik. “