TRABZON (AA) - Trabzon'da, PTT Genel Müdürlüğü ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonunca düzenlenen "Trabzon 2018 Milli Pul Sergisi" törenle açıldı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın telgrafları okundu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, pul koleksiyonunun, çok özel ve önemli bir konu olduğunu söyledi.

PTT'nin Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından olduğunu vurgulayan Yavuz, "Hayata birebir dokunan ve hayatın içinde olunan bir sektör ve alandır. Geçmişten geleceğe de bir miras aktarımıdır." dedi.

Yavuz, Türkiye'de en büyük ve en hacimli pul koleksiyonunun Ankara'da olduğuna işaret ederek, "Geçmişten geleceğe bir mirastır ve özellikle özel hatıraların birebir yaşatıldığı alandır. Bu güzel organizasyondan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Trabzon pullara ve pul koleksiyonlarına konu olacak her türlü tarihi, kültürel ve tabii güzelliklere haiz bir şehir. Bunun da vurgulanmasında faydası olacağını ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

- "PTT Genel Müdürlüğünün pulculuk ciddi bir alanı"

PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Karaca da kurum hakkında bilgilendirmede bulunarak, "Köklü bir çınar olan PTT Genel Müdürlüğünün pulculuk ciddi bir alanı." ifadesini kullandı.

Koleksiyonerliğin de sabır isteyen bir olay olduğunu kaydeden Karaca, "Hem ülkede hem de dünyada saygınlığı olan bir uğraş. Farklı boyutlarda iletişimlerin sağlanabileceği, kültürler arası tanıtmaların olabileceği bir alan, bir dal olarak artık kendi yerini edinmiş bulunmakta." dedi.

Karaca, her yıl yapılan pul yarışmasına katıldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"2018 yılında Uzunköprü görselimizle Avrupa'nın en iyi pulu, altın pul ödülünü Türkiye Cumhuriyeti Posta Teşkilatı olarak kazanmış bulunuyoruz. Bu da tabii gurur verici. Asıl olan tarihsel ve kültürel yolculuk noktasında bu pul sergilerimiz de uluslararası boyuta taşınırken 'Anadolu' dediğimiz coğrafyada yaşayan insanlarımızın dününü, bugününü ve yarından beklentisini pullar vasıtasıyla anlatabilmek. Bütün derdimiz, gayemiz PTT AŞ olarak bu. Pulculuk noktasında her ne kadar geriye gitse de ben PTT çalışanı olarak gençlerimiz, çocuklarımız vasıtasıyla daha fazla ilerleyeceğini düşünüyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, serginin önemine dikkati çekerek, pul koleksiyonculuğunun kültür, sanat ve eğitime büyük katkısı olduğunu belirtti.

Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülkerdoğan da Türkiye genelinde bugün 24'üncüsü düzenlenen serginin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Trabzon'un filateli ilgisini biraz daha artırmak istediklerini vurgulayan Doğan, bu nedenle de büyük emeklerle gerçekleştirilen bu koleksiyonları ziyarete açacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Karaca, Vali Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na hediye takdim etti.