TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu, yeni sezondaki oyunlarıyla yüzde 100'lük performans hedefliyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu 8 Ekim'de Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı "Ziyaretçi" adlı oyunla açacaklarını söyledi.

Yeni sezona bir hafta kaldığını anımsatan Keleş, "Hazırlıklarımız sona ermiş durumda. Her şey neredeyse hazır. Çok heyecanlıyız ve 8 Ekim'de perdemizi açıp, misafirlerimizle yeniden buluşacağımız günü bekliyoruz" dedi.

Uğur Keleş, sezonun ilk oyununa sanatseverlerin büyük ilgi göstereceğine inandıklarını ifade ederek, "Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı 'Ziyaretçi' adlı oyun, fantastik komedi türünde. Gayet keyifli bir prova sürecinin sonuna gelmek üzereyiz. Tiyatro sanatını ekibimizin hummalı çalışması sayesinde yine Trabzon seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Heyecanlıyız elbette ve ortaya güzel bir iş çıkartacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Oyunun, ölümün ve sevginin bir araya gelişini ve galip olan tarafın sevgi olduğunu fantastik bir şekilde gözler önüne sermekle alakalı olduğunu anlatan Keleş, seyirci için farklı bir tat ve dokuyu ele aldıklarını kaydetti.

- "Oyunlarımız fazlasıyla iddialı ve farklı"

Uğur Keleş, yeni sezonda netlik kazanmış oyunlarının olduğunu dile getirerek, "Netlik kazanmış en az üç oyunumuz mevcut, fakat bunu geliştirmek sezon planlarımız arasında. Ne kadar çok sahneye çıkabilirsek, sanat, tiyatro ve izleyici için o kadar keyifli olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sezon oyunları arasında ön plana çıkan farklı detaylar olduğunu da vurgulayan Keleş, "Repertuvarımızı oluştururken bu kıstastan uzaklaşmamaya çalışıyoruz. Oyunlarımız fazlasıyla iddialı ve farklı. En önemli detayımız, sanat ve seyirci olduğu için ortaya çıkan şey, her daim doyurucu ve dikkat çekici oluyor" ifadelerini kullandı.

Uğur Keleş, yeni sezondan umutlu olduklarına da vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Yeni sezonda tam anlamıyla yüzde 100'lük bir performans arayışındayız. Hedefimiz her zaman buydu ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Bu sezon da insanlar tiyatroya doyacak. Göreve gelirken amacım ve gayem buydu. Doğu Karadeniz'de zaten memnun edici bir seyirci sayımız var. Karadeniz Bölgesi'nin seyircisi oldukça elit ve kaliteli. Bize bu anlamda çok bir şey düşmüyor. Onun için de amacımız, en güzel işleri seyirciyle buluşturabilmek."