Aksaray Üniversitesinde İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi bölümü öğretim üyesi olan Öğretim Görevlisi Mustafa Topuz Türk siyasi tarihine damga vuracak bir kitap yayınladı. 

Türk siyasal yaşamında bir dönüm noktası olarak kabul edilen 1980 sonrası dönemde tek başına iktidar olabilmiş iki siyasal parti ve iki lideri konu alan kitap siyasi tarihe ışık tutacak. Kitap muhafazakar olarak bilinen Anavatan Partisi lideri Turgut Özal ve Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın muhafazakarlık anlayışlarını işliyor. 

Topuz kitapta Muhafazakâr ideolojinin temel kavram ve yaklaşımları ölçü alınarak her iki liderin muhafazakârlıkları ortaya koymaya çalışmış; aralarındaki benzerlik ve farklılıkların tespiti amaçlamıştır. 

“Cumhuriyetin başlangıcından 1980 yılına kadarki süreçte Tük muhafazakârlığında bu kendiliğinden/özgün biçimlenmenin varlığından söz edilebilir. Ancak, Yeni-Sağ düşüncenin tüm dünyada hâkim anlayış olarak kabul gördüğü 1980 sonrası dönemde Türk Muhafazakârlığında bir “özgünlük”ten söz etmek çok mümkün görünmemektedir” bu bağlamda yazar Topuz 1980 sonrası dönemde tek başına iktidar olabilmiş iki liderin siyasal anlayışlarını inceliyor.