TRABZON (AA) - ZAFER SEL - Son yıllarda Arap turistler başta olmak üzere yılda ortalama 3 milyon turistin ziyaret ettiği Trabzon'da turistlerin daha rahat konaklayabilmeleri için yatırım belgeli yatak kapasiteleri artırılacak.

Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un dağ ve yaylaları, doğal, tarihi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmaya başladığını ifade etti.

Artan turist sayısına oranla altyapı yatırımlarının da hızlandığını vurgulayan Kansız, kentte turizm işletmesi ve çevreye duyarlı konaklama tesislerinin sayısının 34 olduğunu söyledi.

Trabzon'da bin 829 odada 3 bin 725 yatağın, turizmin hizmetinde olduğunu aktaran Kansız, yapımı devam eden turizm yatırım belgeli otellerin tamamlanmasıyla yatak kapasitesinin daha da artacağını belirtti.

- "Yatırımlar istihdama da önemli katkı sağlıyor"

Kansız, gelecek bir yıl içerisinde tamamlanacak tesislerle bin 331 oda ve 2 bin 763 yatağın daha yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacağını kaydederek, "Böylelikle son yıllarda en önemli turizm merkezlerinden biri olmaya başlayan Trabzon'da bitecek yatırım ve işletme belgeli tesislerle yatak kapasitesi 6 bin 488 olacak" dedi.

Bölgeye yapılan yatırımların istihdama da çok önemli katkı sağladığını vurgulayan Kansız, "Her yatırım yeni istihdamları beraberinde getiriyor. Böylelikle hem ilimize gelen turist sayısı artıyor hem de istihdama önemli katkılar sağlanıyor. Bu da ilin ekonomisine olumlu anlamda etki yapıyor" ifadesini kullandı.

-"Otellerde doluluk oranı yüzde yüz"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök de Doğu Karadeniz ve Trabzon'un son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen alanlar olduğunu söyledi.

Artan turist sayısına paralel olarak altyapı yatırımlarının ve yatak kapasitesinin de artması gerektiğini vurgulayan Gürkök, "Trabzon'da, önümüzdeki yıl ve ondan sonraki yıllarda hizmete girecek olan yatak kapasiteleri turizme çok önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Gürkök, yeni sezonun çok yoğun geçtiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Trabzon'da otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaşmış durumda. İlimizde yapılan yeni yatırımlar da kesinlikle karşılığını bulacaktır. Önümüzdeki yıllarda, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda doluluk oranının aynı şekilde devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bölgeye gelen turist çeşitliliğini artırmak için de çalışmalar yapıyoruz. Körfez ülkelerinin dışında Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin sayısında artması için tanıtım faaliyetlerini yoğunlaştırıyoruz."

Gürkök, Trabzon ve bölgede, turizm sezonunu 12 aya yayılması için çalıştıklarını, bunun tam anlamıyla gerçekleşmesiyle, turizm tesislerinin ve bölgenin çok önemli kazanımlar elde edeceğini de kaydetti.