KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) öğrenim gören 45 ülkenin öğrencileri ile Türkiye'den tüm illerden gelen öğrencilerin katılımıyla "hoşgörü ekmeği" yapıldı.

KBÜ Turuncu Kantin'de "UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı" ve "Dünya Hoşgörü Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, KBÜ'de eğitim gören 45 ülkenin öğrencileri ile Türkiye'nin tüm illerinden katılan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ile bir araya geldi.

Öğrenciler, ekmek yapımı için hazırlanan hamur kazanına, üzerlerinde ülkelerinin bayrakları ve illerin isminin yazılı olduğu kutulardaki unları boşalttı. Yoğrulan hamurdan pişirilen "hoşgörü ekmeği" katılımcılara ikram edildi.

- "Kültür paylaşımını gerçekleştirmeyi amaçladık"

Rektör Polat, yaptığı açıklamada, Yesevi'yi ölümünün 850. yılında saygı ve rahmetle andıklarını dile getirdi.

KBÜ'nün dünyanın her yerinden öğrencisi olduğunu belirten Polat, "Etkinlikle farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanları hoşgörü çatısı altında topladık. Söz konusu etkinlikle kültür paylaşımını gerçekleştirmeyi amaçladık. Yoğrulan her hoşgörü ekmeği aslında bizlere kimseye zarar vermemeyi, gönül incitmemeyi, kötü söz söylememeyi, tebessüm edebilmeyi, her fikre ve düşünceye saygı ve hoşgörü ile yaklaşıp gönüllerde hoş bir anı bırakmayı ve sevgi tohumları ekebilmeyi gösterdi." diye konuştu.

Prof. Dr. Yıldız da UNESCO'nun 2016 yılını Hoca Ahmed Yesevi Yılı ilan etmesiyle pek çok faaliyetler gerçekleştirildiğini, Ahmet Yesevi Üniversitesinden sonra bu konuda en çok etkinliği KBÜ'nün yaptığını söyledi.

Yıldız, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'deki 81 ilden öğrencinin bir araya gelerek birlik ve beraberliğin sembolü Hoca Ahmed Yesevi anısına 'hoşgörü ekmeği' yapmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Etkinlik kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda "Bir Fikir ve Aksiyon Adamı Olarak Hoca Ahmed Yesevi" paneli gerçekleştirildi. Deruni Tasavvuf Müziği Topluluğu da katılımcılara konser verdi.