ZONGULDAK (AA) - Türk, Amerikalı ve İngiliz müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Grubu"nun Zonguldak'ta verdiği konser sanatseverlerin beğenisini topladı.

ABD Büyükelçiliği Kültür İşleri Bölümü ile yürütülen proje kapsamında "Müzik ruhun gıdasıysa caz mükellef Karadeniz kahvaltısıdır" sloganıyla yola çıkan ve Bursa konseriyle Türkiye turnesine başlayan grup, ikinci konserini Zonguldak'ta verdi.

Geçen yıl Anadolu'nun farklı kentlerinde Neşet Ertaş türkülerini seslendiren ve çalıştaylar gerçekleştiren topluluk, bu yıl ağırlıklı olarak Karadeniz türkülerinden oluşan repertuar ile müzikseverler ile bir araya geldi. Grubun seslendirdiği "Çanakkale", "Çayeli'nden öteye" ve "Hekimoğlu" türküleri seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konserde, grubun kurucusu olan caz sanatçısı ve eğitmen Emre Kartari’ye, Yahya Geylan, Ayça Kartari, Onur Puza, İngiliz sanatçı Stewart Todd ile Amerikalı müzisyen Taylor Barnett eşlik etti.

Grubun solisti ve bağlama sanatçısı Geylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa konserinin ardından ikinci duraklarının Zonguldak olduğunu söyledi.

İnsanlara müzikle ulaşmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Geylan, "Proje caz müziğiyle halk müziğinin birleştiği bir projedir. Caz müziğinin armonisi üzerine Türk halk müziği ezgilerini serpiştirdik. Projeye büyük şehirlerden başlamadık. Daha çok Anadolu kentlerini tercih ettik. Yoğun ilgi dolayısıyla yenisini gerçekleştirmeye karar verdik. Aldığımız tepkiler olumlu yönde gelişiyor. İleride daha büyük projelerde izleyicilerin karşısında olmak istiyoruz." diye konuştu.