KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla bu yıl 9-11 Ekim'de 16'ncısı düzenlenecek "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında yapılacak "Altın Safran Fotoğraf Yarışması" başvuruları başladı.

Festival Komitesi Başkanı da olan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya katılımın yoğun olmasını beklediklerini söyledi.

Fotoğraf yarışmasına katılımın her geçen yıl artığını ifade eden Aksoy, "Fotoğraf yarışmamıza Türkiye ve dünyanın her yerinden insanlar katılıyor. Artık insanlar festivalimizi merakla bekler hale geldi. Çok sayıda fotoğrafçı bizleri arayarak başvuruların ne zaman başlayacağını soruyor. Yıllardır yapmış olduğumuz çalışmaların, vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını bu şekilde alıyoruz. Yarışmamızın başvuruları bugünden itibaren başlamıştır. Herkesi fotoğraf yarışmamıza katılmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Festival çalışmalarının aylar öncesinden başladığını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Büyük bir özveriyle festivale hazırlanıyoruz. Bütün ekip gecesini gündüzünü bu işe katıyor. Safranbolu'nun adını her alanda dünyaya duyurmak için çabalıyoruz. 15 yıldır düzenlenen festivalimiz artık 'belgesel filmin oscar'ı unvanını aldı. Bunda bütün mesai arkadaşlarımız ve Safranbolu halkının büyük emekleri var." 

Aksoy,  başvuruların 9 Eylül'de sona ereceğini sözlerine ekledi.